"Het fanatisme druipt er vanaf!"

G-voetballers beleven gezellige en sportieve middag op G-toernooi ADO Den Haag

azivo ado den haag g-toernooi 2015

Meer dan 100 kinderen beleefden woensdag 7 oktober een gezellige en sportieve middag tijdens het Azivo ADO Den Haag G-toernooi in Den Haag. Spelers en staf van ADO speelden zelf ook fanatiek mee en bezorgden de G-voetballers een onvergetelijke dag vol plezier.

9 oktober 2015

De tweede editie van het Azivo ADO Den Haag G-toernooi is een gezamenlijk initiatief van Azivo en ADO Den Haag in de Maatschappij, met ondersteuning van stichting SGK. De voetballertjes werden begeleid door studenten van ROC Mondriaan, opleiding Sport en Bewegen. Sportjournalist Kees Jansma praatte als omroeper, net als vorig jaar de middag aan elkaar.

"Als je het kunt, moet je sporten"

Kees Jansma: "Ik heb altijd meegekregen dat je moet sporten als je dit kan. Dat is niet voor iedereen even makkelijk en daarom is het belangrijk dat er vrijwilligers zijn die zich voor dit soort activiteiten inzetten. Helpen kost geen moeite en dit is gewoon hartstikke leuk. Het fanatisme druipt er vanaf!"

De deelnemers betraden het hoofdveld in het Kyocera stadion door een erehaag van spelers van ADO Den Haag. Na de enveloppenrace, waarbij de spelers van ADO werden gekoppeld aan de teams, kon het toernooi beginnen. De finale ging tussen de teams van WIK en Hercules. Uiteindelijk trok Hercules aan het langste eind en won het de tweede editie van het Azivo ADO Den Haag G-toernooi 2015. Het team van Soccer Boys kreeg door hoofdtrainer Henk Fräser de Azivo fairplay-prijs uitgereikt.

Emotie

ADO-speler Vito Wormgoor is ambassadeur van het toernooi: ”Het leukste van vandaag vind ik het plezier te zien van de kinderen. Ze balen ook echt bij een tegengoal. Zoveel emotie gaat er in die koppies om, dat zou soms niet misstaan in het eerste elftal.”

azivo ado den haag g-toernooi 2015

Deelnemers aan het Azivo ADO Den Haag G-Toernooi omringen Vito Wormgoor, ambassadeur van het toernooi.

Op de website van Azivo maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Azivo toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.