Omzetplafond

Azivo is per 1 januari 2017 gefuseerd met Menzis. Menzis maakt met een aantal Nederlandse gecontracteerde zorgaanbieders afspraken over een omzetplafond. Dit betekent dat we met hen afspreken dat zij in een bepaald kalenderjaar (van 1 januari tot 31 december) voor een vooraf vastgesteld maximumbedrag zorg leveren. We doen dit om de zorgkosten te beperken. Dit is nodig om een grote stijging van de zorgpremies te voorkomen.

Naturapolis

Omdat u bij Menzis een standaard naturapolis heeft en naar een Nederlands ziekenhuis gaat, heeft het omzetplafond geen gevolgen voor u. Bij Menzis kunt u gewoon het hele jaar terecht bij uw ziekenhuis. Dat is onderdeel van de contractafspraak die Menzis met de ziekenhuizen heeft gemaakt.

Naturapolis en ZBC

Als u een naturapolis heeft en naar een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) gaat, kan het omzetplafond gevolgen voor u hebben. Met ZBC’s spreken we ook een omzetplafond af. Dit kan betekenen dat u wordt doorverwezen naar een andere zorgaanbieder als dit omzetplafond is bereikt. Onze Zorgadviseurs (070 440 25 80) kunnen u dan helpen bij het vinden van een andere zorgaanbieder.

Hoe weet ik of mijn zorgaanbieder het omzetplafond heeft bereikt?

Uw zorgaanbieder informeert u hierover.

Om de website van Azivo goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.