Schriftelijke nota declareren

Wanneer u uw zorgkosten schriftelijk declareert, wordt uw rekening in de meeste gevallen binnen 2 weken verwerkt. U declareert schriftelijk in 2 stappen.

Schriftelijk declareren in 2 stappen

Stap 1: Zet uw verzekerdennummer rechtsboven op de originele rekening

Op de originele rekening schrijft u rechtsboven duidelijk uw verzekerdennummer. Dit nummer vindt u op uw verzekerdenpas, in de Mijn-omgeving en op uw polisblad.

Stap 2: stuur uw declaratie naar Azivo

Stuur uw rekening in een envelop met postzegel naar:

Azivo Zorgverzekeraar
Postbus 13731
2501 BP Den Haag

Let op! Buitenlandse rekeningen declareren

Voor zorgkosten die u heeft gemaakt in het buitenland moet u een declaratieformulier invullen. Stuur de originele rekeningen met een Declaratieformulier ziektekosten buitenland naar ons op.

Doorlooptijd Verzekerdennota’s

We streven er naar om binnen 2 weken uw declaratie te verwerken. In juli 2016 was de gemiddelde doorlooptijd 5 werkdagen. U krijgt een e-mail als we de declaratie hebben verwerkt. De status van de declaratie kunt u volgen in 'Mijn Declaraties' in Mijn Azivo.

Doorlooptijd machtigingsaanvragen

Bij sommige zorgkosten dient u vooraf een machtiging bij ons aan te vragen. We streven er naar uw machtigingsaanvraag binnen 10 werkdagen te verwerken. In juli 2016 was de gemiddelde doorlooptijd, afhankelijk van de verstrekking soort, 2 tot 4 werkdagen.

Tips voor snelle afhandeling van declaraties

  • Wij sturen nota’s niet terug, dus maak voor uw eigen administratie een kopie.
  • Hebt u een verwijsbrief en/of voorschrift van de arts? Stuur deze mee.
  • Voor sommige kosten is vooraf toestemming nodig. Dit kunt u lezen in de verzekeringsvoorwaarden. Stuur dan eerst een aanvraag naar Azivo en wacht met de behandeling totdat u toestemming hebt ontvangen.
  • Declareer nota’s regelmatig en tijdig. Bewaar ze niet tot het einde van het jaar.

Om de website van Azivo goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.